De Blaak & De Sijsten
Baanstatus
Open
Pin positie
1
Winter greens
Zomer greens
Qualifying
De Leij
Baanstatus
Open
Pin positie
1
Winter greens
Zomer greens
Qualifying
Par 3 baan
Baanstatus
Open
Pin positie
0
Winter greens
Zomer greens
Qualifying
> Bekijk volledig rapport

1001 vragen

Help... Help...
Mijn bal blijft in de boom hangen. Wat nu...?
Mijn marker vindt mijn bal terug, maar ik sla liever mijn provisionele. Wat nu...?
Een kraai heeft mijn bal gestolen. Wat nu?
U bent echt de enige niet die moeilijke, of schijnbaar onmogelijke vragen beantwoord wil hebben. Gelukkig zijn wij in het rijke bezit van een aantal 'referees'. Deze hebben zich verdiept in de golfregels en zijn gediplomeerd door de NGF.
Zij willen alle vragen verzamelen, beantwoorden en publiceren...

Stel uw vraag en maak dat wij een uitgebreide vraagbaak krijgen.


VRAAG: Onlangs vertelde mij iemand dat de speelvolgorde rondom/op de green gewijzigd is. Het zou niet meer zijn: eerst degene van buiten de green, dan degene die er op liggen, maar: verste weg onafhankelijk op/naast green. Klopt dit? Is dit inderdaad veranderd? 
ANTWOORD: de regel is altijd : de afstand tot de vlag is bepalend. Wie hier het verst vanaf ligt speelt eerst, ongeacht of dit op de green of er naast ( of evt. in een bunker ) ligt. ( Reg. 10-1 en 10-2)
Dit is vooral van belang in matchplay, omdat als je voor je beurt speelt, je tegenstander kan eisen dat je de slag over doet.
Als je strokeplay (of stableford speelt) is het wel eens zo dat degene die buiten de green ligt eerst speelt omdat die de vlag er in mag laten. Dit regel je dan onderling, om praktische redenen. De regel zelf is niet veranderd.

Ik hoop dat het zo duidelijk is, anders kun je het nalezen in het regelboekje via deze link. file:///C:/Users/Gebruiker/Downloads/golfregelsnederlands2012_2015.pdf
 
Naam *
Emailadres *
Telnr
Uw vraag *
Beveiligingscode