Golf4Gijsje haalt record bedrag op van meer dan €50.000

Stichting Gijsje Eigenwijsje is door de 9-jarige Gijs Baeten opgericht in de laatste fase van zijn leven. De stichting heeft als doel gezinnen van ernstig of ongeneeslijk zieke kinderen een gratis weekje weg aanbieden. Hij gunde hen, net zoals hij had ervaren, een warm rustpunt in een heftige periode. 

        Lees meer over Stichting Gijsje Eigenwijsje

Golf4Gijsje

Op 17 juni 2022 vond de derde editie van Golf4Gijsje plaats op Prise d’Eau. Prise d’Eau is de golfbaan waar de familie van Gijs altijd heeft gegolfd en nog steeds speelt. Golf4Gijsje is een uniek, geheel verzorgt golfevenement,  waarvan de opbrengst ten goede komt aan de Stichting Gijsje Eigenwijsje.   De golfbaan BV  stelt een shotgun wedstrijd ter beschikking en mede dankzij vele genereuze sponsoren en bijdragers -zoals de Bonheur groep en aanbieders van verschillende veilingkavels-,  werd ook deze editie een groot succes met een prachtig resultaat.

Welkom

Nadat alle deelnemers rond 11.00 uur aanwezig waren en de scorekaarten, goodiebags en het speciale cadeau (headcover van mascotte aap uit het logo van Stichting Gijsje Eigenwijsje) voor
alle deelnemers waren afgehaald bij de wedstrijdtafel, volgde het welkomstwoord van Jan, voorzitter van Golf4Gijsje. Naast het welkomstwoord legde hij ook uit waar wij het deze dag allemaal voor doen. “De stichting bestaat dit jaar 10 jaar. En het voelt vreemd om te zeggen dat wij dit met elkaar willen vieren. Want eigenlijk had deze stichting helemaal niet mogen bestaan. Gijs had hier nog gewoon onder ons moeten zijn. Omdat Gijs tijdens zijn korte ziekteperiode als één van zijn laatste wensen uitsprak dat hij zo graag andere kinderen ook een ‘warm nest’ gunde, waar zij even een weekje vakantie konden beleven in een vakantiewoning, is zijn eigen stichting ontstaan. En dát vieren wij deze dag. Dat al 10 jaar lang “de wens van Gijs” wordt uitgevoerd. Meer dan 1000 kinderen hebben inmiddels een weekje vakantie mogen beleven in één van de 3 vakantiewoningen, welke volledig zijn aangepast aan het zieke kind.”

Golfen in de hitte

Nadat Will de wedstrijdvorm had uitgelegd en de groepsfoto was gemaakt, gingen alle deelnemers de baan in. Totaal 90 personen gingen vandaag vooral de strijd aan tegen de warmte. Op 4 holes (1x een dubbele hole op 2 lussen) stonden er horeca hotspots met een vers gemaakte loempia, kerrie-kokossoep met kip en groente en de echte Hollandse nieuwe met uitjes. En ondanks de 4 water tappunten in de baan, een cateringkar die door de baan reed met gekoeld water en cola én de Marshalls die waterijsjes uitdeelden door de baan, was er niet op te boksen tegen de warmte. Na een nette 5 uur kwamen de eerste flights weer terug op het terras. Iedereen heeft de 18 holes uitgespeeld, wat een compliment is naar alle deelnemers! En eerlijk is eerlijk, wanneer wij aan de kindjes denken waar wij het voor doen, is dit eigenlijk een makkie.

Borrel en prijsuitreiking

Vanwege de warmte was ervoor gekozen om de borrel, het diner en de veiling ook op het deels overdekte terras te houden, waar een licht briesje doorheen waaide. Want binnen in de business lounge was het veel te warm. De verkoelende gele Peters, badkuipen, biertjes, wijntje en roseetjes gingen er daarna goed jn. Net als de bitterballen die waren aangeboden door Van Geloven snacks.

Nadat een ieder de mogelijkheid had gehad om zich te douchen, op te frissen en om te kleden was het tijd om met elkaar met een glas bubbels en een heerlijke verse oester te proosten op een succesvolle dag én het jubileum van de stichting! Ondanks de warmte was er goed gescoord in de baan. We hadden een gedeelde 3e plaats, dus werden er 4 prijzen uitgedeeld. Verder werden er prijzen uitgereikt voor 4 neary’s, de longest drive voor dames en heren en de laatste plek. Winnaar van de dag was het (dames)team van MPR Invest/Van Loon Groep. Zij mochten alle vier een rangefinder in ontvangst nemen. Op hole 2 was een een ‘beat the pro’ tegen onze golfpro en ambassadeur van de stichting, Richard Top. Uiteindelijk waren er 12 deelnemers die Richard wisten te verslaan, al hadden 2 deelnemers hem een soort van afgekocht met een extra donatie voor de stichting. 🙂 De gehele prijzentafel werd beschikbaar gesteld door meerdere bedrijven. Naast hoofdsponsor ACM Products hebben ook Pin High golftravel, Coppa Cocktails en Città delle Brocche ervoor gezorgd dat er voor de winnaars een mooi prijzenpakket lag

.

Veiling en diner 

Voordat wij om 19.00 uur van start gingen met de veiling en het walking dinner, werd er nog een filmpje gedeeld waarin een jong gezin vertelde over hun 7 maanden oude zoontje dat leukemie kreeg. En hoeveel goeds een weekje weg van de stichting hen heeft gedaan nadat alle behandelingen waren afgerond. Even quality time met het gezin en doen of er geen ziekte is. Even weg van ziekenhuizen, artsen, witte jassen en behandelingen. En waarom het zó belangrijk is dat Stichting Gijsje Eigenwijsje moet blijven bestaan. Dit gezin heeft geluk gehad, want hun zoontje viel onder de 30% van de kinderen die van deze ziekte genezen. Maar voor veel gezinnen is het hun laatste vakantie moment samen met hun zieke kind in de huisjes, waar nog een paar warme herinneringen worden gemaakt. En dit is zó fijn en belangrijk!

Terwijl het eerste gerecht – een terrine van zalm – werd geserveerd, startte onze vaste veilingmeester Paul Lemmens met het eerste veilingitem. We begonnen met een 2 liter kruik Schrobbelèr. In totaal werden er in twee sessies 31 veilingkavels aangeboden. Al werden er een aantal kavels spontaan twee keer aangeboden of kwamen er nieuwe kavels bij. Waarbij het laatste kavel misschien wel de meest bijzondere werd, dit was namelijk een ‘blind kavel’. Niemand wist wat het was en dat horen de aankoper(s) ook pas van de aanbieder wanneer de betaling is voldaan.

In de tussentijd kwamen de andere gerechten voorbij, zoals een bisque thom kha khai, gepekelde kabeljauw met risotto en inktvis, een heerlijke, malse tournedos met verse groene asperges en pesto rucola en als laatste een verfrissend toetje in de smaken van ananas, framboos en pistache. Aan het eind van de avond werd de keuken- en bedieningsbrigade van onze derde hoofdsponsor, de Bonheur Horeca Groep, naar voren geroepen om een groot applaus in ontvangst te nemen. Daarnaast waren er een aantal goodiebags als presentje samengesteld die onder de groep verdeeld konden worden.

Recordbedrag

Als laatste sprak Jan een dankwoord uit naar alle deelnemers, sponsors, en vrijwilligers die hebben gezorgd dat wij dit mogelijk konden maken. Nadat hij zijn commissieleden naar voren heeft geroepen vraagt Jan de voorzitter van Stichting Gijsje Eigenwijsje en de ouders van Gijs naar voren te komen om het eindbedrag bekend te maken. Maar voordat dit gebeurt neemt Rob Kluyt, voorzitter van Stichting Gijsje Eigenwijsje, de microfoon in handen. Hij spreekt een emotioneel dankwoord uit, waarbij het even stil wordt op het terras en hier en daar een traantje wordt weg gepinkt. En dan is het moment daar en kan de commissie de cheque voor alle aanwezigen onthullen. Een officieus RECORD-bedrag van € 52.850,- staat er op de cheque genoteerd. Omdat er nog wat rekeningen volgen, is het nog niet het officiële bedrag. De commissie heeft ruim berekend, waardoor het officiële bedrag misschien nog iets hoger uit kan komen. Maar dit is al een geweldige opbrengst waar wij ontzettend blij mee zijn. Zoals de stichting het afgelopen dagen op hun social media beschreven: “Wij zijn er stil van, maar willen het tegelijk van de daken schreeuwen!” En hier sluiten wij ons graag bij aan!

UPDATE: het officiële bedrag is ondertussen vastgesteld : € 54.073 !!

Hopelijk tot 2024, wanneer de 4e Golf4Gijsje zal plaatsvinden, wederom op Prise d’eau Golf in Tilburg. Wij hopen dat wij dan wederom op uw steun mogen rekenen.

Met warme sportieve golfgroet,
Commissie Golf4Gijsje
Jan, Marjon, Will, Peter, Stan, John en John

Bij het gebruik van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies Meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close