De Blaak & De Sijsten
Baanstatus
Open
Pin positie
0
Winter greens
Zomer greens
Qualifying
De Leij
Baanstatus
Open
Pin positie
0
Winter greens
Zomer greens
Qualifying
Par 3 baan
Baanstatus
Open
Pin positie
0
Winter greens
Zomer greens
Qualifying
> Bekijk volledig rapport
15-10-2017

1ste GGolf Open groot succes!

Na maanden van intensieve voorbereiding door de G-Golfcommissie was het op zaterdag 23 september dan eindelijk zover: op Prise d’Eau werd het 1e Open toernooi voor G-golfers in Nederland gehouden.
 
Het was het een heerlijke nazomerdag om de spelers, genodigden, sponsoren, vrijwilligers en familie en vrienden van de spelers te mogen ontvangen. Het team Prise d’eau zag er schitterend uit en was goed herkenbaar in de witte polo’s met G-Golf-logo. Ook hing de Prise d’eau G-Golf vlag trots in de mast.
 
Om 10 uur begon iedereen binnen te stromen, om onder het genot van een kopje koffie of thee met een heerlijk gebakje kennis met elkaar te maken. Toen iedereen binnen was heeft de wedstrijdleider van de dag, Ton Bakkers, de spelvorm van de wedstrijd uitgelegd, die in de middag plaats zou vinden op de Par 3 baan.

De ochtend stond in het teken van de zogenaamde skills, zoals ze ook tijdens de Special Olympics worden uitgevoerd. Met korte puts, lange puts, chippen, pitchen en een swing met ijzer-7 konden de eerste scores van de dag worden gescoord. De achterkant van de driving range was hiervoor speciaal gereserveerd, zodat de spelers zo goed mogelijk zouden kunnen concentreren. Veel spelers waren toch wel een beetje gespannen, want iedereen wilde natuurlijk laten zien wat hij/zij kan en een goede score neerzetten.
 
Nadat iedereen alle skills had voltooid en de scores waren opgeteld, wandelden we weer terug naar het clubhuis voor een heerlijke lunch. De magen werden gevuld en er werd volop nagepraat over de ochtend. Tegelijkertijd was iedereen zich mentaal aan het voorbereiden om de Par 3 baan zo goed mogelijk te gaan lopen, want we weten dat die niet gemakkelijk is.
 
 ​​Om 14.15 uur was het tijd voor de shotgun wedstrijd. Het weer was nog steeds prachtig en iedereen had goede zin. En iedereen ging zijn uiterste best doen om een goede score op de kaart te zetten en vooral te genieten van de baan. Wat hebben we veel complimenten van onze gasten ontvangen over hoe mooi en goed verzorgd onze Par 3 baan is, een compliment een de greenkeepers is dan ook op zijn plaats. Dat we in de baan waren was overigens ook te zien aan het speciale G-Golf-bord bij de teebox van hole 1. Vanaf nu weet iedereen wanneer we in de baan zijn, zodat we onze spelers zoveel mogelijk rust en ruimte kunnen geven om hun spel te spelen.
 
Na ruim anderhalf uur kwam iedereen terug naar de wedstrijdbalie en kon het grote telwerk beginnen. Terwijl de wedstrijdleiding druk bezig was met het berekenen (en goed narekenen) van de scores, gingen de spelers en gasten iets lekkers drinken in de lounge en werd de bbq geopend. Na alle inspanningen van de middag had iedereen wel trek gekregen en iedereen liet zich de goed verzorgde bbq goed smaken. 
 
Na het dankwoord van de voorzitter van de G-Golf commissie, Anita Suijkerbuijk, was het om 18 uur tijd voor de prijsuitreiking. Voor alle deelnemers was er een kleine beker en een goody bag, want op zo’n speciale dag is iedereen natuurlijk winnaar. Maar uiteindelijk konden er maar drie mensen op het podium komen. Op de eerste plaats, en daarmee winnaar van de gouden medaille en de wisselbeker, was Guy Wouters geëindigd. De zilveren medaille werd gewonnen door Jasper Schipper en de bronzen medaille door Jaco Wildschut.
Allemaal spelers van Prise d’eau. We hadden ook onze gasten ook graag op het podium gezien, maar misschien was de thuisclub wel heel erg in het voordeel op onze moeilijke baan.
 
Volgend jaar hopen we weer net zo’n mooi open G-Golf toernooi te houden. Maar eerst gaan we in juni 2018 naar de Special Olympics in de Achterhoek, waar we de G-golfers van de andere clubs ook weer zullen ontmoeten. We kijken er naar uit!
 
Wij danken alle deelnemers, vrijwilligers en sponsoren voor het mogelijk maken van dit unieke toernooi bij Prise d’Eau en we hopen iedereen volgend jaar weer te zien.

De commissie G-Golf Prise d’Eau.
 
Lijst van sponsoren
Tivoli Fonds, Van Geloven, Jobrans, Amarant Groep, Garage Denissen, Joy-Toy, Promo Sale, Pour Vous Goirle, Christian Hesselberth fruitspecialist, Stichting Indoor Sportfonds, Stichting Vrienden van Amarant, Van der Lint Training Advies & Dienstverlening, Van Besouw Metaal, Di-Sign belettering, Christian for Men, Jos v.d. Bersselaar Constructie, Damesochtend Prise d’Eau, REASeuro

De foto's

De uitslag

Een geweldige filmimpressie

 
1ste GGolf Open groot succes!
« Terug