De Blaak & De Sijsten
Baanstatus
Open
Pin positie
6
Winter greens
Zomer greens
Qualifying
De Leij
Baanstatus
Open
Pin positie
6
Winter greens
Zomer greens
Qualifying
Par 3 baan
Baanstatus
Open
Pin positie
0
Winter greens
Zomer greens
Qualifying
> Bekijk volledig rapport
03-09-2016

G-Golf brengt verslag uit...

Na de vakantieperiode is op 3 september het G-Golf op Prise d’Eau weer begonnen. De eerste lesperiode is op 20 juni feestelijk afgesloten met een eerste echte wedstrijd op de par 3 baan. De winnaar was Guy, op de voet gevolgd door Jasper, Marc en Sven; helaas kon Carolien niet meedoen. Het zomerkampioenschap G-Golf gaat een traditie worden en Guy Wouters zijn naam zal voor het jaar 2016 op de beker worden gegraveerd.


Een ander hoogtepunt van G-Golf dit jaar was de deelname aan de Nationale Special Olympics door Guy en Jasper, samen met hun begeleiders en teamgenoten Hubert-Jan en Mette. In navolging van Rio, was golf voor het eerst een onderdeel van deze Spelen, die iedere twee jaar worden gehouden. Prise d’Eau was dus meteen in het eerste jaar vertegenwoordigd.
Op vrijdagavond 1 juli werd de openingsceremonie gehouden in het Goffert Stadion in Nijmegen, waarbij de presentatie van de deelnemers in handen was van Jochem van Gelder. Net als bij de Olympische Spelen in Rio werden de teams gepresenteerd als zij het stadion binnenliepen waarna  gezamenlijk de eed werd afgelegd, de Olympische vlam werd ontstoken, de Nederlandse en Olympische vlaggen werden gehesen en het Wilhelmus werd gezongen. Kippenvel voor alle deelnemers en toeschouwers! De openingsavond werd vervolgens feestelijk afgesloten met een optreden van Frans Bauer, de keuze van de deelnemers van de deelnemers, waarbij het hele stadion uit zijn dak ging.  Het antwoord van zowel Jasper als Guy aan wat zij het leukste van de openingsceremonie vonden was: ALLES! En dat antwoord zegt alles over hoe speciaal het was om bij deze avond aanwezig te zijn geweest.

Op zaterdag 2 juli begon de wedstrijd, die werd gespeeld op het Rijk van Nijmegen. ’s Ochtends werden de vaardigheden van de deelnemers getest en werden alle deelnemers in verschillende categorieën ingedeeld voor de baanwedstrijd; ’s middags werden er 9 holes gespeeld. Ook Gerrit Pasman, onze pro van het G-golf, liep met ons mee om zijn pupillen aan te moedigen De weersomstandigheden waren ‘uitdagend’ voor onze spelers: een stralend zonnetje werd regelmatig afgewisseld door hoosbuien, maar het mocht bij niemand de pret drukken. De prijsuitreiking werd verzorgd door niemand minder dan Robert Jan Derksen. Guy en Hubert Jan en Jasper en Mette hebben allebei brons behaald in hun eigen categorie. Ook deze dag was er weer één om nooit vergeten. De organisatie was bij het Rijk van Nijmegen in goede handen, het was in alle opzichten een geslaagd toernooi.
Over twee jaar worden de Special Olympics gehouden in de Achterhoek en zal  ’t Zelle gastheer zijn van het golftoernooi. Wij weten zeker dat Prise d’Eau weer aanwezig zal zijn en met een groter team, want het enthousiasme onder de G-golfers is groot.
De voorbereidingen zijn al weer gestart, want op 10 september zijn we weer begonnen met de lessen. We zijn inmiddels gegroeid van 5 naar 9 deelnemers en er is nog plaats voor nieuwe G-leden.
Laat de ervaringen van Guy en Jasper een inspiratie zijn voor alle (potentiële) G-golfers om ook te komen golfen.

Anita Suijkerbuijk en Karin Wildschut  

Foto's special olympics
G-Golf brengt verslag uit...
« Terug