De Blaak & De Sijsten
Baanstatus
Open
Pin positie
5
Winter greens
Zomer greens
Qualifying
De Leij
Baanstatus
Open
Pin positie
5
Winter greens
Zomer greens
Qualifying
Par 3 baan
Baanstatus
Open
Pin positie
0
Winter greens
Zomer greens
Qualifying
> Bekijk volledig rapport
14-04-2017

Ready Golf

                                                             

Een veelgehoorde klacht onder golfers is dat een rondje golf veel te lang duurt. Toch zijn er veel golfers die, zelfs als er in een 4-bal wordt gespeeld, wel binnen 4 uur de 18 holes kunnen spelen. Zij zijn blijkbaar in staat om de speelwijze zo te organiseren dat een rondje golf zonder onnodig oponthoud gespeeld kan worden. Deze manier van spelen die Ready to Play of ook wel Ready golf genoemd wordt past de speelvolgorde tussen de spelers onderling zodanig aan dat, waar het mogelijk en veilig is, de speler die klaar staat om te spelen dat ook kan doen.

De voornaamste voorbeelden zijn:
1.   Speel jouw bal eerst als je dichterbij de hole ligt en je medespeler nog niet klaar is om te spelen. Bijvoorbeeld als je medespeler een uitdagend schot heeft en een aantal opties wil nagaan.
2.   Wanneer spelers die ver kunnen slaan moeten wachten:
a.   op de tee omdat er een flight op hun schootsafstand staat, de spelers die minder ver kunnen slaan eerst laten spelen;
b.   op de fairway omdat de green nog niet leeg, de spelers die de green toch niet kunnen halen, eerst laten spelen.
3.   De speler die de eer heeft, maar nog niet klaar is om af te slaan, laat de andere spelers eerst afslaan.
4.   Indien mogelijk en veilig, speel jouw bal eerst voordat je anderen gaat helpen met zoeken.
5.   Hole een korte put uit direct uit.
6.   Speel je bal eerst als een andere speler na een bunkerschot nog steeds het verst van de hole ligt maar nog tijd nodig heeft om de bunker aan te harken voordat de volgende slag gedaan kan worden. Aanbieden om de bunker aan te harken terwijl de speler de bal gaat spelen die het verste weg ligt, mag natuurlijk ook.
7.   Chip vast als je medespeler zijn bal over de green geslagen heeft en veel tijd nodig heeft om bij de bal te komen en te spelen.

Het is natuurlijk van groot belang dat de veiligheid altijd gegarandeerd moet zijn en dat er met de medespeler meegekeken moet worden waar de bal naar toe gaat. De reeds bekende zaken zoals het noteren van de score op de tee van de volgende hole, de trolley parkeren bij de green op weg naar de volgende hole en het oppakken van de vlag door de speler die als eerste klaar is met putten, blijven natuurlijk ook gelden.
 
Het zal voor sommigen onder ons ongetwijfeld moeilijk zijn om te accepteren dat de speler die de eer heeft niet meer automatisch als eerst speelt maar dat is slechts een klein offer om het speelplezier van iedereen die na U komt te vergroten.
 
Veel speelplezier
Ready Golf
« Terug