De Blaak & De Sijsten
Baanstatus
Open
Pin positie
3
Winter greens
Zomer greens
Qualifying
De Leij
Baanstatus
Open
Pin positie
3
Winter greens
Zomer greens
Qualifying
Par 3 baan
Baanstatus
Open
Pin positie
0
Winter greens
Zomer greens
Qualifying
> Bekijk volledig rapport
12-04-2019

Oranje hesjes in de baan

Wellicht heeft u ze gezien: oranje hesjes in de baan. Leden van de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging (KNNV) Tilburg zijn hun inventarisaties gestart op verzoek van Golfbaan Prise d’eau om het Geo-certificaat te behouden.

De Golfbaan is voor een groot deel gelegen in km-hok 127-395, een klein deel ligt in km-hok 127-396.
De eerst ochtend (6 april jl.) leverde, naast enkele mossen en vogelsoorten, 85 verschillende plantensoorten op. 9 plantensoorten werden herkend in km-hok 127-395 die niet eerder zijn geregistreerd, te weten: Duinvogelmuur, Gekroesde melkdistel, Gewone zandmuur, Hazenpootje, Hondsdraf, Tuinbingelkruid, Vergeten wikke, Zandmuur en Zandzegge. Mogelijk volgen nog meer nieuwe plantensoorten.
Eén onderzoeker kijkt ook naar sieralgen in de poelen en verzamelt daarvoor watermonsters.
De KNNV-onderzoeker(ster)s gebruiken oranje hesjes waarmee ze goed herkenbaar zijn. O.a. op 20 en 27 april, 8 juni, 24 en 31 augustus zijn inventarisaties gepland.


Planteninventarisatie KNNV-leden 6 april 2019                    Foto: Loes van Gorp

De afspraak met de KNNV is vorig jaar gemaakt en komt voort uit de GEO certificering van de baan. Daarvoor is het noodzakelijk dat de flora en fauna in de baan in kaart is gebracht. We zijn ontzettend blij dat de KNNV afdeling Tilburg dit voor ons wil doen. Als de Plantenwerkgroep klaar is zullen we de lijst uiteraard publiceren. Als u nu al nieuwsgierig bent naar de tussentijdse resultaten dan kunt u deze vinden op www.waarneming.nl. Een interessante site voor iedereen die geïnteresseerd is in flora en fauna.
De leden van de KNNV zijn vooral buiten de fairways, in de randen van de baan te vinden en zijn geïnstrueerd om u niet te hinderen bij uw spel. Maar zou u op uw beurt ook rekening met hen willen houden.


Reigersbek - Erodium cicutarium                                       Foto: Loes van Gorp


Middelste duivenkervel - Fumaria muralis                          Foto: Loes van Gorp

 
Oranje hesjes in de baan
« Terug