Interview met Emilio Dellanzo.

I

Het interview met onze nieuwe Head Pro

In iedere uitgave van ons clubblad kunt u een interview vinden met een van de medewerkers van Prise d’Eau.

Deze keer een met onze nieuwe headpro Emilio Dellanzo.

1. Emilio, heb je een relatie, misschien getrouwd en kinderen?
Een beetje grinnikend geeft Emilio aan dat hij een hele lieve vriendin heeft maar nog niet getrouwd is.  Ik woon wel sinds een aantal maanden samen met mijn Nederlandse Audrey in Maastricht.
Medio volgend jaar zijn we van plan om te verhuizen naar de regio Den Bosch /  Eindhoven.

2. Hoe oud ben je?
Ik ben 29 jaar jong.

3. Emilio Dellanzo waar heeft je wieg gestaan?
Ik ben Brits staatsburger maar heb slechts tot mijn vijfde levensjaar in Engeland gewoond. Mijn vader was werkzaam in allerlei functies in het golf en zodoende heb ik in mijn leven op heel veel verschillende plaatsen gewoond.
Hij vond zijn werk in Italië, Rusland en Midden Oosten en dit zijn slechts een paar van de landen waar ik met mijn ouders  gewoond heb.
Helaas spreek ik niet alle talen van deze landen. Mijn Engels en Italiaans zijn vloeiend en ik zet mijn eerste stappen in de
Nederlandse taal.

4. Favoriete sport?
In mijn jeugd heb ik met allerlei sporten kennis gemaakt. Ik ben rond mijn vijfde begonnen met golf en daarna nooit meer opgehouden. Sinds mijn elfde ben ik me er écht op gaan focussen en is dit mijn favoriet.
Het ligt natuurlijk wel een beetje in de lijn van de verwachting. Met een vader die golfmanager is op de meest mooie banen in de wereld en een golfbaan als achtertuin. Daarnaast is mijn vader jarenlang mijn trainer en coach geweest. Totdat ik ergens in mijn pubertijd bedacht dat ik het allemaal zelf en beter wist. Weer later ben ik er achter gekomen dat dit niet mijn slimste keuze is geweest… Maar dat gebeurt in de puberteit… toch?

5. Waarom werken bij Prise d’Eau?
In eerste instantie ben ik natuurlijk een baan ‘in de buurt’ gaan zoeken. Nu wonen we nog in Maastricht echter volgend jaar komen we richting Brabant.
De vacature van Prise d’Eau sprak mij aan en ligt in het verlengde van wat ik eerder gedaan heb.
We gaan weer van scratch iets opbouwen.

 6. Wat heb je eerder voor werk gedaan?
Ik heb voor ISM Sport Management als Player Manager gewerkt voor spelers van de Europese tour. Voor de Troon Golf and Dellanzo Group heb ik diverse golf academies opgezet.

Dat kun je zien als een soort Persoonlijke Assistent voor een speler. Ik had een groep van 38 spelers. Zij konden mij allerlei dingen vragen, van het boeken een hotel of vlucht tot het regelen van toegangskaartjes voor vrienden.
De voor jullie bekendste spelers waar ik voor werkte waren Lee Westwood en Tommy Fleetwood maar ook jullie  Joost Luiten zat bij die groep van 38.

 7. Waar ben je begonnen met golfen?
 Had natuurlijk het voordeel dat ik door het werk van mijn vader altijd in de buurt van een golfbaan woonde.

 8. Mooiste overwinningen als amateur?
Niet heel veel bijzondere wedstrijden. Voornamelijk op de club of bij regionale wedstrijden.

 9. Mooiste overwinning als Pro?
Ik heb een paar keer gewonnen op regionale circuits onder andere in Rusland. Heb ook op de EDP tour gespeeld maar kwam er al snel achter dat dat financieel niet aantrekkelijk is. Je kunt tiende worden en 16 onder par spelen en toch 1000 euro verlies lijden in een week. Zonder hele goede sponsors is het heel moeilijk om op de Europese tour te komen.

 10. Europese Tour:
Alleen als werknemer dus. Nooit als speler.

11. Beste eigenschap?
Door mijn achtergrond van veel verhuizen in mijn jeugd heb ik meestal niet veel moeite om mij snel aan te passen in een nieuwe omgeving.

12. Slechtste eigenschap?
Ik heb de neiging te veel dingen tegelijk te willen doen. Daardoor loop je het risico dat je niets helemaal goed doet. Ken echter mijn valkuil en kan me steeds beter focussen om dingen eerst af te maken en dan pas iets anders op te pakken.

13. Top teams van Prise d’Eau mogen blij zijn als ze in de hoofdklasse blijven?
Kan ik nog geen oordeel over geven want ik ken de tegenstanders niet.

14. Toekomst van golf in Nederland?
De toekomst van golf is in alle landen aan discussie onderhevig. We zien dat het moeilijker is om jonge, startende golfers, nadat ze eenmaal begonnen zijn met golf ook bij de sport te houden. We moeten uitzoeken hoe dat komt. Waarom verliezen ze de interesse?

15. Mooiste baan in Nederland?
Ik ken eigenlijk alleen banen zoals de the Dutch en the International. Heb al wel gehoord van de oude banen die er zijn en dat die ook erg mooi zijn. Ga het zeker uitproberen.

16. Mooiste baan in Europa?
Monte Rei in Portugal. Ik heb ook een tijd in en rond Moskou gewoond en gewerkt en daar liggen ook een aantal kwalitatief zeer goede banen. Ik wil daar ter zijner tijd wel een reis naar toe organiseren.

17. Wat is je visie op training en coaching?
Ik geloof minder in het concept van her uurtje een op een training. Ik geloof meer in training in groepsvorm. Dat kan zijn met een competitie team of met een vriendengroep. In een groep ontstaat altijd een onderlinge competitie die uiteindelijk iedereen beter maakt.  Een op een training kan wel werken voor een “quik fix” bijn een swing probleem. Ik geloof ook in het organiseren van masterclasses.

18. Krijg je bij Prise d’Eau de kans om je visie uit te dragen en wat gaan wij daar als eerste van merken?
Dat verwacht ik wel de eerste plannen zijn gepresenteerd. Als eerste wil ik realiseren dat er een ruimte voor de pro’s  komt vlak bij de driving range. Ik vind dat ze meer zichtbaar moeten zijn op de plaats waar de trainingen plaatsvinden en ook meer als een groep moeten gaan werken.

19. Heb je voldoende talent gezien bij Prise d’Eau bij de dames en bij de heren?
Heb vooral bij de jongeren wel een paar spelers gezien met potentie. Belangrijk is dat ze spelen met zo veel mogelijk mensen van gelijk golfniveau. Ik bedoel dan eigenlijk op een hoger niveau dan bij de club. Op die manier leren ze te spelen onder maximale druk.

Bij het gebruik van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies Meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close