Proef om fairway te verbeteren

De Enk groen & golf gaat starten met een proef met het toepassen van Bokashi. In samenwerking met de bedrijven Bij de Oorsprong en Jansen Wijhe, zij hebben ervaring en kennis met het maken en toepassen van Bokashi. Dit gaan we uitvoeren in week 48 (vanaf 23 november) op enkele fairways, met als doel een betere balans in de toplaag doordat er beter vocht en voeding wordt vastgehouden.

Voor het golfbaanonderhoud is De Enk voortdurend op zoek naar mogelijkheden om de kwaliteit van de golfbaan te verbeteren. We streven naar een structurele en constante kwaliteit. Deze proef gaan we uitvoeren Sijsten 6 en Blaak 6.

Wat is Bokashi
Bokashi is Japans voor ‘goed gefermenteerd organisch materiaal’. Het is een methode waarbij organische materialen verneveld worden met regeneratieve micro-organismen en oergesteentegranulaat en daarna luchtdicht worden afgedekt. Vervolgens komt een fermentatieproces op gang dat sneller gaat dan andere composteringstechnieken. Bovendien blijft het volume aan organisch materiaal gelijk.

In het Bokashi-proces verwerk je organisch materiaal tot voeding voor het bodemleven. Dit proces is anaeroob, waardoor de opgebrachte micro-organismen en oergesteentegranulaat een voor-verteringsproces in gang zetten.

Dit betekent dat er geen CO2 vrijkomt uit de Bokashi-hoop. Na acht tot tien weken komt het organische materiaal gefermenteerd en vers uit de hoop. Dit materiaal is voer voor de pendelworm, die op zijn beurt onder andere weer voor zorgt voor een zuurstofrijke bodem.

De sportveldenmix is van hoogwaardige kwaliteit en wordt geproduceerd van organische reststromen. De sportveldenmix wordt na productie op een fijne fractie afgezeefd waardoor dit fijne product prachtig tussen het gras valt en te strooien is. De mix zorgt daarnaast voor zowel voeding voor het bodemleven als voor voeding voor de grasmat. Hierdoor wordt het bodemleven geactiveerd en wordt de bodemvitaliteit geoptimaliseerd, wat zorgt voor een betere en gelijkmatigere fairway.

Bij het gebruik van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies Meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close