De Blaak & De Sijsten
Baanstatus
Open
Pin positie
3
Winter greens
Zomer greens
Qualifying
De Leij
Baanstatus
Open
Pin positie
3
Winter greens
Zomer greens
Qualifying
Par 3 baan
Baanstatus
Open
Pin positie
0
Winter greens
Zomer greens
Qualifying
> Bekijk volledig rapport

G-Golf bij Prise d'Eau


Golfen (met) een beperking
In oktober 2015 zijn we bij Prise d’Eau gestart met de pilot ‘Golf voor mensen met een verstandelijke beperking’. Negen deelnemers zijn in de afgelopen twee jaar de uitdaging aangegaan en hebben laten zien dat golf een sport is voor iedereen. Inmiddels heeft G-Golf een vaste plek binnen de vereniging gekregen. Er is in 2018 ruimte om te groeien met vier deelnemers.

Golf is bij uitstek een sport die geschikt is voor mensen met een verstandelijke beperking, zoals het Syndroom van Down, Autisme, NAH, ADD, etc. De golfbaan is een prikkelarme omgeving, zodat mensen met autisme zich hier prima op hun gemak kunnen voelen. En voor mensen voor wie de intensiteit van contactsporten als voetbal en hockey te hoog is, is golf een prima alternatief om toch lekker buiten in een groep te sporten. Daarnaast speelt iedereen op zijn/haar eigen niveau, wat het leuk maakt om samen te golfen en toch je eigen spel te kunnen spelen. En we hebben een gezellig clubhuis, ook wel hole 19 genoemd, waar we na afloop van de les gezellig samen nog wat drinken. 

We bieden lessen aan die worden gegeven door onze Pro Gerrit Pasman en de opzet van deze lessen zijn hetzelfde als die worden gegeven bij het reguliere golf. Wel stemt hij de lessen af op het individu met ieder zijn/haar eigen beperking. Tevens is er speciale aandacht van vrijwilligers om iedereen persoonlijk te coachen/begeleiden.
Elke zaterdag vindt de les plaats aan de achterkant van de drivingrange, zodat iedereen in alle rust en met volle concentratie de lessen kan volgen en kan oefenen.
In 2018 beginnen we op 20 januari weer met de lessen en we gaan door tot december met een onderbreking tijdens de zomervakantie.
 
Dankzij een groot aantal sponsoren, subsidies en Vrienden van het G-Golf kunnen wij G-Golf binnen ieders bereik brengen. De kosten per jaar zijn Euro 200,--. Hiervoor krijg je zo’n 45 lessen op de drivingrange of in de baan, mag je onbeperkt op de Par3 baan spelen (onder begeleiding) en kun je als je handicap het toelaat 9 of 18 holes spelen op een van de lussen van de grote baan. Daarnaast staan er leensetjes klaar, voor als je geen eigen golfset hebt. Ook vindt er ieder jaar een aantal clubwedstrijden plaats, met altijd een leuke prijzentafel. En als klap op de vuurpijl nemen we ook deel aan toernooien bij andere verenigingen en doen we mee aan de Special Olympics Nationale Spelen.
 
Is je interesse gewekt of heb je vragen, dan kunt u terecht bij het secretariaat van onze club, Angeline Koster, secretariaat@golfclubprisedeau.nl of met de voorzitter van de G-Golf commissie Anita Suijkerbuijk, tel. 06-12799230. Kijk ook eens op G-Golf.nl
 
Zoals je ziet hoef je niet te aarzelen om eens kennismaken te komen maken bij onze vereniging en geheel vrijblijvend een proefles mee te doen op zaterdag. Meld je wel even van tevoren aan bij een van boven vermelde personen, zodat we je een warm welkom kunnen heten.

Lees meer in onze advertorial

Bij vragen kunt u mailen naar secretariaat@golfclubprisedeau.nl of contact opnemen met Anita Suijkerbuijk 0612 799230
Aanmelden voor deelnemers én vrijwilligers is mogelijk via onderstaand formulier.
 
Vrijwilligers
Gezocht: Vrijwilligers begeleiding G-golf Prise d’Eau
Na een geslaagde pilot golfen met een beperking (niet zijnde een lichamelijke beperking), gaan we het G-golf voortzetten, met als doel G-golf een vaste plek te geven binnen onze vereniging. Dit is echter alleen mogelijk met de inzet van vrijwilligers. Wij zijn daarom op zoek naar gemotiveerde vrijwilligers om deelnemers met een beperking (niet zijnde een lichamelijke beperking), zoals ADHD (attention deficit hyperactivity disorder), ADD (attention deficit disorder), NAH (niet aangeboren hersenletsel), ASS (autisme spectrum stoornis), Syndroom van Down etc., te begeleiden. Alleen met uw steun en betrokkenheid kunnen we de deelnemers deze unieke kans bieden! Iedere vrijwilliger zal worden gekoppeld aan een vaste groep/vaste deelnemer(s).

Kenmerken vrijwilligers:
Affiniteit met de doelgroep
Affiniteit met golf
Bieden van continuïteit (de vrijwilliger is een vertrouwd gezicht voor de deelnemer en daarom is het belangrijk dat de vrijwilliger zoveel mogelijk aanwezig kan zijn gedurende 20 lessen per jaar)
Bereidheid om af en toe buiten de reguliere lessen met de deelnemer af te spreken om te oefenen
Mogelijkheid tot aanvraag VOG (hieraan zijn geen kosten verbonden voor de vrijwilliger)
Plezier uitstralen en promoten
Geduldig, concentratievermogen, tactvol en inlevend vermogen
Toegankelijk, open uitstraling
Observeren, coachen

Wilt u als vrijwilliger bijdragen aan het plezier van de deelnemers aan het G-golf?
Stuur dan een mail naar secretariaat@golfclubprisedeau.nl. Iemand van de commissie G-golf nodigt u dan uit voor een kennismakingsgesprek en een informatiemiddag.
Voornaam *
Tussenvoegsel
Achternaam *
Geboortedatum *
Straat & Huisnr *
PC & Woonplaats *
E-mail adres *
Extra e-mail adres
Tel.nummer *
Extra tel.nummer
Ik ben *


Hoe bent u met ons in contact gekomen? *


Anders, namelijk:
Opmerkingen
Beveiligingscode